Vilaž kreće u kampanje podizanja svesti o potrebi očuvanja životne sredine

 

Vilaž kreće u kampanje podizana svesti o potrebi očuvanja životne sredine u okviru IPA II projekta prekogranične saradnje na programu Rumunija Srbija :Akademska studija o zaštiti prirode kvaliteta površinskih voda u prekograničnom prirodnom rezervatu- nacionalnom parku Djerdap/Gvozdena Vrata i specijalnom rezervatu prirode Carska Bara i radionice podizanja svesti lokalne populacije“,

Kako je jedan od ciljeva projekta podizanje svesti o potrebi zaštite prekograničnog prirodnog rezervata Nacionalnog parka Đerdap i Specijalnog rezervata prirode Carska bara i okruženja kao područjima sa značajnim rizicima zaštite životne sredine izazvanih rudarskim, industrijskim i poljoprivrednim aktivnostima kao i podizanje ekološke svesti o značaju održivog razvoja i kvaliteta površinskih voda koje se ulivaju u evropski Dunav, naša organizacija je organizovala seriju događaja u tu svrhu, i to: kampanje podizanja svesti u među najmlađom populacijom u sledećim školama: OŠ „Brastvo jedinstvo“ u Belom Blatu i OŠ „Dr. Aleksandar Sabovljev“ u Ečkoj 28. februara, dok je u Vlaolu (Majdanpek) u OŠ „Miladin Bučanović“ održana 10. marta 2020. Deci je, putem jasnih prezentacija koje su držali naši eksperti, kao i štampanim publikacijama i promotivnim materijalima koje su dobili, približena ova problematika naše zajedničke pogranične regije. Evo i nekoliko fotografija da dočaraju atmosferu događaja:

6

IMG_20200228_123858

IMG_20200228_103700

Drugi vid javne kampanje podizanja svesti su javni događaji u formatu okruglih stolova u kojima je, uz moderaciju naših stručnjaka, a uz učešće lokalnih eksperata, aktivista civilnog društva te predstavnika lokalnih samouprava i institucija, obrađena ova problematika kojom se naš projekat bavi. Događaji su održani 25. februara u Majdanpeku, 27. u Belom Blatu a 28 februara u Ečkoj. Zaključci i preporuke do kojih se došlo će biti dostavljeni vodećem i ostalim partnerima na projektu. Evo malo atmosfere i sa tih događaja.

20200225_111156

20200225_111833

20200228_130003

U nastavku kampanje, u najskorije vreme, vidimo se u sledećim gradovima: Bor, Donji Milanovac i Veliko Gradište!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *