Foto safari „Dobra i loša zemlja 2018“

U sklopu implementacije CSConnect projekta a povodom Ekoloških dana Bora, UG “Village” i Foto klub “Balkan internacional”  u suorganizaciji sa Društvom mladih istraživača Bor, UG “Eko baština” i Foto klubom “202” iz Zaječara su od 25-29. maja 2018 organizovali treći međunarodni foto safari pod nazivom “Dobra i loša zemlja 2018”. Preko 30 eminentnih umetničkih fotografa iz Slovenije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Velike Britanije i Srbije je snimalo na najatraktivnijim lokacijama Bora i okoline (Lazarev kanjon, Lazareva pećina, bačije na Vajali, površinski kopovi Bora i Majdanpeka, crveno jezero, Golubac, ćumurane, Borska reka) da bi ovekovečiti naše prirodne lepote ali i destruktivne posledice ljudskog delovanja na prirodu.

 

Pomoć u realizaciji  foto safarija pružili su Foto klub „Srbija Foto” iz Beograda, Timočki klub iz Knjaževca, Timočki omladinski centar iz Zaječara, DOO Rakita Bor, Rudnici bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek, Narodni muzej „Zaječar”, JP Srbija šume OJ Boljevac.

 

Posebno se zahvaljujemo Foto društvu Jesenice koji su već drugu uzastopnu godinu sa nama sa posebnim zaduženjima za pravljenje prijatne atmosfere tokom druženja.

 

Umetničke fotografije sa foto safarija biće prezentovane na izložbama u Srbiji (Bor, Zaječar i Knjaževac), Sloveniji (Ljubljana) i Makedoniji (Štip) kao i putem elektronskih i štampanih kataloga i u emisijama  TV Bor i TV Paracin. Punu digitalnu verziju kataloga mozete videti OVDE.

Pošto reči ne mogu dočarati lepote posećenih lokacija, neka to fotografije učine za nas:

fs0

fs1

fs2

fs3

fs4

fs5

fs6

fs7

fs8

fs9

fs10

fs11

fs12

fs13

fs16

fs17

fs18

fs20

fs21

fs22

fs23

fs24

fs100

Nakon napornog dana, nađe se vremena i za druženje

fs41

 

Prvi autor koji je objavio album pod nazivom „Planeta Srbija“ je gospodin Lukasz Kozlowski (Poljska), evo nekih od njegovih radova:

Screenshot_1

 

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_5

Screenshot_6

Screenshot_7

Screenshot_8

Screenshot_9

Screenshot_10

Screenshot_11

Screenshot_13

Mediji i ucesnici o foto safariju:

 

http://zamedia.rs/stranice/vesti/7290/foto-safari-u-majdanpeku-i-donjem-milanovcu-ucestvuje-30-ak-fotografa-iz-raznih

 

Treći međunarodni foto safari od 25. do 29. maja u Boru