Održan međunarodni foto safari „Dobra i loša zemlja 2018“

U okviru implementacije CSConnect projekta , a povodom Ekoloških dana Bora, Udruženje građana “Village” i Foto klub “Balkan internacional” ,u suorganizaciji sa Društvom mladih istraživača, UG “Eko baština” i Foto klubom “202” iz Zaječara su od 25-29. maja 2018 organizovali treći međunarodni foto safari pod nazivom “Dobra i loša zemlja 2018”. Preko 30 eminentnih umetničkih fotografa iz Slovenije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Velike Britanije i Srbije je snimalo na najatraktivnijim lokacijama Bora i okoline (Lazarev kanjon, Lazareva pećina, bačije na Vajali, površinski kopovi Bora i Majdanpeka, crveno jezero, Golubac, ćumurane, Borska reka) da bi ovekovečiti naše prirodne lepote ali i destruktivne posledice ljudskog delovanja na prirodu.

Pomoć u realizaciji  Foto safarija pružili su Foto klub „Srbija Foto” iz Beograda, Timočki klub iz Knjaževca, Timočki omladinski centar iz Zaječara, DOO Rakita Bor, Rudnici bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek, Narodni muzej „Zaječar” i JP Srbija šume OJ Boljevac.

Posebno se zahvaljujemo Foto društvu Jesenice koji su već drugu uzastopnu godinu sa nama sa posebnim zaduženjima za pravljenje prijatne atmosfere tokom druženja.

Umetničke fotografije sa foto safarija biće prezentovane na izložbama u Srbiji (Bor, Zaječar i Knjaževac), Sloveniji (Ljubljana) i Makedoniji (Štip) kao i putem elektronskih i štampanih kataloga i u emisijama  TV Bor i TV Paracin.

Pošto reči ne mogu dočarati lepote posećenih lokacija, neka to fotografije učine za nas:

Fotografije mozete videti OVDE

 

Mediji i ucesnici o foto safariju:

 

https://rtvbor.rs/televizija/8320-po%C4%8Dinje-tre%C4%87i-me%C4%91unarodni-foto-safari-u-boru

http://zamedia.rs/stranice/vesti/7290/foto-safari-u-majdanpeku-i-donjem-milanovcu-ucestvuje-30-ak-fotografa-iz-raznih

 

Treći međunarodni foto safari od 25. do 29. maja u Boru

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *