Klemen Klemenc prvi Počasni predsednik Vilaža

S ponosom objavljujemo da je tokom Foto safarija „Dobra i loša zemlja 2019“, gospodin Klemen Klemenc iz Jesenica, Slovenija, proglašen za prvog Počasnog predsednika Vilaža.

Priznanje se dodeljuje za izuzetne zasluge u promociji naše organizacije i nesebičnu pomoć u organizaciji aktivnosti tokom poslednjih 5 godina.

Kratka (i preskromna, jer je sam pisao) biografija našeg predsednika i, pre svega, prijatelja, velikog čoveka i svestranog umetnika:

Klemen Klemenc      

Rođen 1. 1. 1952 Jesenicama. Završio univerzitetske studije na Univerzitu u  Ljubljani, smer metalurgija. Do penzionisanja radio kao tehnolog za toplotno tehnička merenja i projektant mernih elementa za merenje protoka medija. Veči dio kariere radio je kao nastavnik fizike, matematike i tehničkog odgoja u raznim osnovnim školama.

Prvi hobi mu je pozorišna gluma, gde je u 50 godina odigrao blizu 40 uloga i imao više od 1000 nastupa. Odmah posle toga dolazi fotografija, tu najviše voli da fotografiše insekte.

Za svoj rad je 2007 dobio opštinsku plaketu Jesenica za doprinos na prosvetnom i kulturnom području.
2016. godine dobio je državnu Linhartovu plaketu za dostignuča na području amaterskog angažmana. Kao fotograf, nosilac je zvanja: F1 i FZS.

 

One thought on “Klemen Klemenc prvi Počasni predsednik Vilaža

  • 10 јула, 2019 at 12:36 pm
    Permalink

    Dragi prijatelji, hvala na izuzetnoj počasti. Da ste mi dodelili titulu počasnog člana vašeg društva, bila bi to životna nagrada, a da ste mi dodelili tako veliku nagradu (moram priznat, da sam se malo uplašio :-), kako i šta ču radit u budučnosti, da vas ne razočaram??)…..
    Nije teško promovisati rad odruženja Vilaž, jer ste tu svi LJUDI sa velikoim slovima. Svake godine deokazujete, da nema sedenja u čošku i KUKU LELE.., nego treba uključiti srce i ljubav za svoju okolinu. Bravo svima i vidimo se.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *